22 september 2018 Wijkfeest/Burendag Doe maar Gewoon Geestenberg!

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.Doe maar Gewoon Geestenberg! Op zaterdag 22 september 2018 van 13.30 tot 18.30 uur organiseren we weer een gezellig Wijkfeest. Workshops en schminken voor de kinderen. Onder het genot van een drankje gelegenheid om lekker te kletsen en te luisteren naar live muziek. Rond 17.00 uur aanschuiven bij de BBQ voor de liefhebbers (wel vooraf kaartjes kopen!)

Cook4U in de zomer

Cook4U in de zomer

In verband met de zomervakantie is er in juli en augustus géén Cook4U, we gaan in september weer vrolijk verder. Dat nieuws was snel bekend, dus in september zitten we volgeboekt met gasten. In oktober hebben we nog ruimte voor u!

Mocht je het leuk vinden om een keer mee te koken als jonge kok (11 jaar en ouder), dan kom gezellig een keertje meedraaien. Mail even naar cook4u.orka@gmail.com.

Financiële ondersteuning

Onze penningmeester kan door de drukte wel wat ondersteuning gebruiken! Heb je interesse in boekhouden of wil je er ervaring in opdoen? Dan zijn we op zoek naar jou. Kom gerust een keer op dinsdagavond meekijken of het iets voor je is, of maak even een afspraak via info@orkacentrum.nl.

Heb jij groene vingers?

Heb jij groene vingers?

Het klusteam van Orka is actief met alles wat er te bouwen is. Maar Orka heeft ook een hele grote tuin, met mogelijkheden! Heb jij ideeën en suggesties voor de inrichting van de tuin? En heb je ook nog eens zin om die ideeën uit te gaan voeren met ons? Kom gerust een keer langs op dinsdagavond of stuur een berichtje aan info@orkacentrum.nl. We staan voor alles open om er een sfeervolle multifunctionele tuin van de maken, als extra ruimte voor (groene) activiteiten.

Orka Ontmoet zoekt….

Wat is er heerlijk geluncht op woensdagmiddag dankzij de kookkunsten van Ayen en Christien. Verse soep, heerlijke belegde broodjes, gevulde pannenkoeken… Helaas heeft Ayen geen tijd meer i.v.m. zijn baan. Ayen, ontzettend bedankt voor je tijd afgelopen 3 jaar én natuurlijk voor die heerlijke lunches!

Christien zoekt nu een nieuw maatje om Orka Ontmoet mee te verzorgen. Iets voor jou?

Wat wordt van je gevraagd? Op woensdag gaan Christien en jij om 11.00 uur boodschappen doen. Welk gerecht jullie gaan maken, dat bepalen jullie in overleg. De lunch is van 12.00 uur tot ca. 13.00 uur. Om 13.30 uur zijn jullie weer klaar en is alles weer opgeruimd. Iets voor jou? Of voor een paar keer per maand misschien? Heb je interesse, of vragen? Laat maar even weten via info@orkacentrum.nl, dan nemen we z.s.m. contact met je op.

Uitnodiging aan alle wijkbewoners: kom vanaf 5 september (zomer geen lunch) gerust een keer lunchen op woensdagmiddag van 12.00-13.00 uur, gezellig! Kosten voor de Lunch zijn 2.50 euro.

Orka op eigen benen

Na 5 jaar te mogen groeien met de steun van het Oude Raadhuis, staat Orka sinds 30 mei jl. op eigen benen. Dat wil zeggen, we zijn een zelfstandige stichting geworden, met een eigen bestuur.

Wat merkt u er van?

Waarschijnlijk helemaal niets! De samenwerking met het Oude Raad huis zal hiermee niet veranderen en het aanbod van activiteiten zal hooguit verder groeien zodat er voor ieder wat wils is.

Enkele bekende activiteiten zullen met de daarbij betrokken vrijwilligers meer vanuit een centrale plek, Orka,  georganiseerd worden. Denk maar aan de Paastocht, de Halloweentocht en het wijkfeest  Geestenberg. Alle activiteiten zijn voor alle wijkgenoten toegankelijk. Orkawil immers de huiskamer zijn voor de wijken in de buurt, Geestenberg, Muschberg en ’t Hofke.

Wat wel nieuw is dadelijk, is de voordeur! Al is het heel Brabants om achterom te komen, we hebben toch besloten de voordeur naar de straatkant, aan de voorkant van ons gebouw, te verplaatsen. Zo is de toegang beter zichtbaar vanaf de straat. Op het dak zal een lichtkrant komen waar de nieuwtjes en activiteiten langs zullen komen.

Kortom, we hopen jullie allen komende periode gezellig weer te zien bij Orka!

Verbouwingen Orka

Verbouwingen Orka

Orka gaat verbouwen! De ingang komt aan de voorkant van het gebouw te zitten, zodat die zichtbaarder is. Verder zal intern e.e.a. verbouwd worden komende maanden om Orka geschikt te houden voor de vaste gebruikers en vaste activiteiten in Orka. We streven er naar alle activiteiten gewoon door te laten gaan, door stukje voor stukje aan te pakken.

Verder is er 10 juni een rommelmarkt waarbij de opbrengt ten goede komt aan de verbouwing.

Op de afbeelding van de plattegrond van Orka zijn de geplande veranderingen in het groen zichtbaar.

Cook4U in juli en augustus

Cook4U in juli en augustus

In verband met de zomervakantie is er in juli en augustus géén Cook4U, we gaan in september weer vrolijk verder. Zie we jullie dan weer?

Mocht je het leuk vinden om een keer mee te koken als jonge kok (11 jaar en ouder), dan kom gezellig een keertje meedraaien. Mail even naar cook4u.orka@gmail.com.

Gelukkig hebben we onze Zuiderburen…

Het WK voetbal staat voor de deur. Het Nederlands elftal is helaas uitgeschakeld, maar om aan de behoefte van de voetballiefhebbers tegemoet te komen, biedt Orka de mogelijkheid om gezamenlijk naar twee wedstrijden van België te kijken!. Zie de agenda voor de data en tijden.

Live muziek middag bij ORKA wordt ‘open podium’!

Live muziek middag bij ORKA wordt ‘open podium’!

Op zondagmiddag 20 mei was er de eerste muziekmiddag bij ORKA met live muziek uit de wijk! Wat een geluk met het heerlijke weer en met het talent in de wijk! Dank aan de muzikanten Hans, Riet, Vivian, Fleur, Bob, Rebekka en (andere) Hans, versterkt door Stefan! De heerlijke ‘kampvuurliedjes’ nodigden uit tot meedoen: een jonge danseres, een ukelele-speelster en zangeres sloten spontaan aan om een nummer  mee te spelen,  geweldig!

Geïnspireerd door jullie enthousiasme daarom op zondagmiddag 8 juli aanstaande een officieel OPEN PODIUM bij ORKA!

Bij deze is iedereen die graag muziek maakt van harte uitgenodigd voor dit OPEN PODIUM om een of meer nummers muziek te spelen. De zondag-muziek-middag op 8 juli duurt van 14.00 uur tot uiterlijk 18.30 uur.

Wil je aanhaken bij de muzikanten van 20 mei (die een paar keer bij elkaar komen om nummers door te nemen)? Laat het even weten via info@orkacentrum.nl, dan nemen we even contact met je op.