Verbouwingen Orka

Verbouwingen Orka

Orka gaat verbouwen! De ingang komt aan de voorkant van het gebouw te zitten, zodat die zichtbaarder is. Verder zal intern e.e.a. verbouwd worden komende maanden om Orka geschikt te houden voor de vaste gebruikers en vaste activiteiten in Orka. We streven er naar alle activiteiten gewoon door te laten gaan, door stukje voor stukje aan te pakken.

Verder is er 10 juni een rommelmarkt waarbij de opbrengt ten goede komt aan de verbouwing.

Op de afbeelding van de plattegrond van Orka zijn de geplande veranderingen in het groen zichtbaar.

Cook4U in juli en augustus

Cook4U in juli en augustus

In verband met de zomervakantie is er in juli en augustus géén Cook4U, we gaan in september weer vrolijk verder. Zie we jullie dan weer?

Mocht je het leuk vinden om een keer mee te koken als jonge kok (11 jaar en ouder), dan kom gezellig een keertje meedraaien. Mail even naar cook4u.orka@gmail.com.

Gelukkig hebben we onze Zuiderburen…

Het WK voetbal staat voor de deur. Het Nederlands elftal is helaas uitgeschakeld, maar om aan de behoefte van de voetballiefhebbers tegemoet te komen, biedt Orka de mogelijkheid om gezamenlijk naar twee wedstrijden van België te kijken!. Zie de agenda voor de data en tijden.

Live muziek middag bij ORKA wordt ‘open podium’!

Live muziek middag bij ORKA wordt ‘open podium’!

Op zondagmiddag 20 mei was er de eerste muziekmiddag bij ORKA met live muziek uit de wijk! Wat een geluk met het heerlijke weer en met het talent in de wijk! Dank aan de muzikanten Hans, Riet, Vivian, Fleur, Bob, Rebekka en (andere) Hans, versterkt door Stefan! De heerlijke ‘kampvuurliedjes’ nodigden uit tot meedoen: een jonge danseres, een ukelele-speelster en zangeres sloten spontaan aan om een nummer  mee te spelen,  geweldig!

Geïnspireerd door jullie enthousiasme daarom op zondagmiddag 8 juli aanstaande een officieel OPEN PODIUM bij ORKA!

Bij deze is iedereen die graag muziek maakt van harte uitgenodigd voor dit OPEN PODIUM om een of meer nummers muziek te spelen. De zondag-muziek-middag op 8 juli duurt van 14.00 uur tot uiterlijk 18.30 uur.

Wil je aanhaken bij de muzikanten van 20 mei (die een paar keer bij elkaar komen om nummers door te nemen)? Laat het even weten via info@orkacentrum.nl, dan nemen we even contact met je op.

Orka 5 jaar, dat is gevierd…

Op een schitterende zonnige dag, wat een mooi cadeau was dat! Het grootste cadeau voor Orka waren toch wel de vele bezoekers, groot en klein, en de enthousiaste vaste gebruikers van Orka en de vrijwilligers, geweldig! Onder het genot van een kopje koffie door Bakske Doen en een hapje van Cook4U, konden alle bezoekers een mooie ronde maken. Een rondje in en om Orka met het veiligheidsplein met politie, brandweer en de buurtpreventie met gratis adviezen. Ook de zorgverleners die vanuit Orka werken in de wijk, zoals WijEindhoven, Buurtzorg en de GGzeE waren goed vertegenwoordigd en gaven een inkijkje in hun dagelijks werk. Aan creativiteit ook geen gebrek, een tentoonstelling van de fotoclub, een demonstratie van de tekenjuf en echt heerlijke live muziek van Tanja Even en pianist en het koor Reflection. En ook deze keer was Anjoy van de partij met een spetterend optreden van de jonge dansers, wat een enthousiaste en overtuiging, super! Kinderen werden geschminkt, deden mee aan de kleurwedstrijd, poolen, tafelvoetbal of echt boksen en trappen bij Kun tao, de middag vloog voorbij!

Iedereen ontzettend bedankt voor je komst en bijdrage aan dit feest. En dat we elkaar regelmatig mogen zien de komende 5 jaar. Wij hebben er zin in!

Orka bestaat 5 jaar

Orka bestaat 5 jaar

Orka bestaat 5 jaar en dat willen we met jou vieren! Kom op zondag 8 april vanaf 11.00 uur naar Orka en:

– leer wat over veiligheid in en om het huis;
– geniet van (live) muziek en dans;
– neem een kijkje bij de actieve activiteiten die Orka biedt;
– geniet van een lekker hapje en drankje (gratis koffie en thee);
– en natuurlijk zijn er leuke kinderactiviteiten.

Zien we je dan?

Kluscheque

Kluscheque

Eind 2017 heeft Orka, net als het oude Raadhuis, een kluscheque van de gemeente gekregen in het kader van het project Buurthuis Bruist! Na vijf jaar intensief gebruik van de ruimtes kan Orka wel een likje verf gebruiken, zodat we op de feestelijke jubileumdag 8 april weer feestelijk voor de dag komen.

Cook4U vliegend van start in 2018

Cook4U vliegend van start in 2018

In de eerste maanden van 2018 hebben we met Cook4U genoten van veel gasten en nieuwe jonge koks. Het thema was eenmaal Hollandse pot met onder andere een heerlijk preistampotjepotje. Het thema België werd natuurlijk gevierd met Belse verse frieten. Van het gespaard fooiengeld hebben we nieuw keukengerei gekocht, zoals fijne gardes, voorraadbakken en scherpe koksmessen. We gaan er in 2018 weer vrolijk tegenaan. Zie de kalender voor de volgende data.
Eerste opgeknapte ruimte een feit!

Eerste opgeknapte ruimte een feit!

En om meteen boter bij de vis te doen is er al hard gewerkt door schilder en vrijwilliger Martijn Spijkerboer. Meteen nieuwe rolgordijntjes en projectruimte 1 en 2 zijn klaar voor de volgende 5 jaar!

Muziek in Orka

Muziek in Orka

De eerste muziekavond in een jaarreeks bij Orka. Op 24 januari 2018 was de eerste zaterdagavond! Heerlijke muziek, reclames en andere fragmenten uit de heerlijke jaren ’70 en ’80. De gebruiksvoorwerpen uit die jaren maakte het gevoel compleet. Lekker dichtbij, gezellig met je wijkgenoten bijbuurten.

Zie de kalender voor de eerstvolgende ‘Muziek in Orka’!