Na 5 jaar te mogen groeien met de steun van het Oude Raadhuis, staat Orka sinds 30 mei jl. op eigen benen. Dat wil zeggen, we zijn een zelfstandige stichting geworden, met een eigen bestuur.

Wat merkt u er van?

Waarschijnlijk helemaal niets! De samenwerking met het Oude Raad huis zal hiermee niet veranderen en het aanbod van activiteiten zal hooguit verder groeien zodat er voor ieder wat wils is.

Enkele bekende activiteiten zullen met de daarbij betrokken vrijwilligers meer vanuit een centrale plek, Orka,  georganiseerd worden. Denk maar aan de Paastocht, de Halloweentocht en het wijkfeest  Geestenberg. Alle activiteiten zijn voor alle wijkgenoten toegankelijk. Orkawil immers de huiskamer zijn voor de wijken in de buurt, Geestenberg, Muschberg en ’t Hofke.

Wat wel nieuw is dadelijk, is de voordeur! Al is het heel Brabants om achterom te komen, we hebben toch besloten de voordeur naar de straatkant, aan de voorkant van ons gebouw, te verplaatsen. Zo is de toegang beter zichtbaar vanaf de straat. Op het dak zal een lichtkrant komen waar de nieuwtjes en activiteiten langs zullen komen.

Kortom, we hopen jullie allen komende periode gezellig weer te zien bij Orka!