Wandelclub

Jos Graumans (fysiotherapeut ) en Marja Boerefijn (Oefentherapeut) geven wekelijks een wandel- work-out.  We wandelen in de mooie Tongelrese natuur. De wandel-work-out bestaat o.a. uit stevig doorstappen afgewisseld met lopen in een rustig tempo. Dit wordt gecombineerd met oefeningen zoals  rek- en spierkrachtoefeningen. Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Bovendien is het veilig en je hebt er geen hulpmiddelen bij nodig. Door de natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering. Wandelen belast de gewrichten minimaal. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen.

Voor wie? Deze wandel-work-out is voor iedereen bedoeld die graag wil wandelen en sportief bezig wil zijn. In een groep wandelen is  het gezelliger dan  alleen.   Beperkingen als gevolg van b.v. reuma, osteoporose, diabetes, nek- en rugklachten etc. zijn geen belemmering maar juist een goede reden om deel te nemen.

Wanneer? Elke donderdag start de wandel-work-out bij Orka om 10.45 uur en zal ongeveer 1 uur duren. Daarna staat er een kopje koffie of thee te wachten in Orka en eventueel een lunch. De kosten voor het wandelen bedragen 2 euro per keer. Meedoen met de lunch kost ook €2,-.

Interesse? Aanmelden kan via de mail marja@cesar-tongelre.nl of per telefoon 0644109579 of 0624549059. Of kom gewoon op donderdag morgen naar Orka en loop gezellig mee.