Taarten van Karin - Activiteitencentrum Orka
41098
post-template-default,single,single-post,postid-41098,single-format-standard,bodega-core-1.0.1,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.0.2,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Taarten van Karin

Taarten van Karin

Taarten van Karin

Taarten van Karin
Karin & Lieve

Zoals vorige keer aangekondigd in dit nummer meer uitleg over de activiteit, maar eerst over Karin.

Karin was vrijwilligster. Al jaren in de wijk én Karin wilde graag bij Orka aansluiten. Zo gezegd zo gedaan, een heerlijke zonnige najaarsmiddag filosoferen over het plezier en belang van vrijwilligerswerk en zo werd het idee voor de activiteit ‘Taarten van Orka’ geboren. Het idee is gebaseerd op het kinderprogramma Taarten van Abel. Een activiteit voor een kleine groep kinderen waarbij elk kind een taart gaat maken speciaal voor iemand die wel een taartje kan gebruiken. In het kader van: Geven is zoveel leuker en makkelijker dan ontvangen….Karin heeft diezelfde zonnige middag haar man Markus al gestrikt voor de website en socials van Orka, heel fijn!

We moesten alleen nog even afspreken wie Karin hierin ging ondersteunen en back up wilde zijn. Karin had namelijk al ruim 10 jaar een chronische ontsteking en moest regelmatig onverwacht naar het ziekenhuis voor een operatie. Maar dat hield Karin niet tegen! Karin wilde er vol voor gaan, maar toen kwam er kanker bij…. En die kanker haalde Karin via rechts in. Karin overleed vorig jaar april, nu een jaar geleden.

Enkele weken voordat Karin werd ‘ingehaald’ hebben we elkaar nog gesproken over Taarten van Orka en gevraagd of we er ‘Taarten van Karin’ van mogen maken, ofwel ‘Taart van Mens durf te leven en wordt blij van geven!’.Lieve, dochter van Karin en Markus en tevens jongste vrijwilligster van Orka, gaat de activiteit mee opzetten. We vermoeden dat Lieve toch erfelijk is belast met vrijwilligersgenen, wat een geluk voor Orka!Inmiddels heeft zich al een vrijwilliger aangemeld (en hele goeie echte bakker;) die mee gaat bakken. Deze activiteit gaat weer een feestje worden. En nog een tip: mensen, wees lief voor elkaar, misschien wordt er wel een taart voor je gebakken binnenkort!

Hou de socials in de gaten wanneer we mogen en kunnen starten. De keuken is er klaar voor, wij zijn er klaar voor…..Let’s bake some cake! Vaart achter die Taart! Taarten van Karin komen er aan!

[Foto: Alexander van der Dussen]

[Logo: Markus Trum]

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.